dimarts, 9 d’agost del 2011

Introducció de l'alimentació complementària


Des que va néixer en G. teniem clar que fariem LME fins els 6 mesos, seguint les recomanacions de la OMS.
Al final, però, ens hem avançat un parell de setmanes perquè ja ha tastat la pera i la patata. Us explico...
Des de feia un temps, però sobretot des dels 4 mesos i mig més o menys, el G. mostrava molt interès pel menjar: ens mirava amb atenció durant els àpats, seguia la forquilla del plat a la boca, i intentava agafar el que teniem al plat. Aquest interès ha anat en augment i ara quan ens veu menjar fa un moviment amb la boca com si mastegués. Ens fa molta gràcia!
Vam estar consultant i vam veure que cumplia les premises bàsiques per començar la AC que recomanen la Associació Espanyola de Pediatria i l'Acadèmia Americana de Pediatria:
- és capaç de mantenir-se assegut tot sol: més o menys, va a dies, pero en general compleix aquesta condició.
- mostra interès per altres aliments (a part de la teta)
- ha desaparegut el reflex d'extrusió
- sap mostrar gana i sacietat (obrint i tancant la boca quan li convé)

Total, que vam decidir fer-lo partícep dels àpats familiars i com que ja sap seure més o menys solet l'assentem a la trona (o a la falda) i li posem el menjar a sobre la taula. Vam començar amb la pera. Li feia molta gràcia perquè li relliscava i quan l'apretava deixava anar suquet! El primer dia sobretot va experimentar la textura però no s'ho va posar a la boca.
El següent dia vam tornar a fer el mateix, amb un altre trosset de pera, i aquest cop si que va anar a la boca! Posava unes cares com dient "què coi és això?" però s'ho anava posant a la boca i fent ganyotes.
Així que quan nosaltres dinem o sopem, si ell està despert o no està jugant i passant-s'ho pipa amb alguna cosa, l'asseiem a la trona i li oferim menjar. La pera li hem donat uns 4 cops, i l'altre dia que nosaltres menjàvem verdureta (ja la vam fer sense sal per si ell en volia) doncs li vam donar un tros de patata i si, sembla que li va agradar! Ara...va quedar patata per tot el menjador, la seva roba, la trona....!

De moment ho anem fent una mica aleatòriament, i no cada dia li oferim menjar sòlid, però a partir dels 6 mesos ja començarem a oferir la AC de manera regular. Ja us aniré explicant com ens va!


Mireia.


Enllaços d'interès:

http://asociacionitaca.wordpress.com/2010/02/25/consejos-para-iniciarse-en-el-baby-led-weaning-o-alimentacion-autorregulada/

http://www.bebesymas.com/alimentacion-para-bebes-y-ninos/alimentacion-complementaria-baby-led-weaning

http://www.babyledweaning.es/




2 comentaris:

  1. Acabo de llegar a tu blog y es estupendo!! voy a darle un vistazo a ver que encuentro!!!

    Te animo también a conocerme en mi blog www.creciendocondavid.com

    ResponElimina
  2. Gracisa Ana, tienes un blog fantastico! Es super completo y he encontrado información interesante. Voy a ir leyendolo!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...