dijous, 17 de novembre del 2011

Les sabates (i la fi del drama)

En relació al post de la setmana passada sobre els moviments lliures, en aquest voldria parlar sobre el tema de les sabates per a nadons i com ha encaixat el Guerau les seves primeres sabates.
Hi ha estudis que apunten a la importància de deixar els bebés descalços donat l'alta sensibilitat per processar informació i flexibilitat que tenen els peus dels bebés, que dura fins als 9 mesos aproximadament. Els estímuls sensorials de tacte, temperatura, presió que processen a través dels peus acceleren la maduració propioceptiva dels infants i la flexibilitat que tenen als peus quan són petits els permet fer moviments que quan creixin no podran fer. Per tant, res de sabates per "fer bonic" fins que no començen a caminar o desplaçar-se.
Si voleu llegir un article molt interessant sobre la importància d'anar descalç, podeu veure'l aquí

Doncs bé, després d'anar tota la seva vida descalç (o amb mitjons si feia fred) al Guerau li vam comprar les primeres sabates. Són de gateig i caminar, molt flexibles però sòlides. I va començar el drama....
No volia posar-se les sabates de cap de les maneres, feia uns plors terribles (pitjor que quan el vestim, que ja és dir!) i es quedava quiet, sense moure's.
Tot i que per casa volem que continui anant descalç o amb mitjons si fa fred  ens interessa que pel parc aprengui a anar calçat, ja que ara no s'està quiet a un lloc com abans, sinó que gateja, s'enfila, es desplaça.
Total, que ho anàvem intentant però no hi havia manera humana de posar-li les sabates sense que ens fes un drama. Els hi deixavem per jugar, li cantàvem, feiem tonteries....però res. Fins que al seu pare se li va ocórrer la solució!

Va agafar unes sabates seves que també van amb velcro i es va dedicar a obrir i tancar les tiretes, fent soroll. Això va cridar molt l'atenció del peque que s'hi va fixar ràpidament, i aleshores el C. va fer el mateix amb les sabates del Guerau. Es veu que es van divertir d'allò més obrint i tancant el velcro! Fins que, al cap d'una estona, va intentar calçar-lo i es va deixar posar les sabates!
Jo vaig arribar de treballar i em vaig trobar amb el problema resolt!
Ara li agraden molt les seves sabates amb velcro, i no hem tingut més problemes per posar-li! Això si, hem de fer una mica de xou cada vegada que les volem posar!

4 comentaris:

  1. Penso que heu fet molt bé de deixar-lo experimentar amb els peus durant tants mesos, ja hi ha temps per les sabates!!

    ResponElimina
  2. Nosaltres també vem trigar a posar-n'hi. No hi veiem la necessitat. No si és per això ara a l'estiu són una mica nenes de la selva i van sempre descalces per casa (potser no es per això i es perque veuen que jo també hi vaig... ;))

    ResponElimina
  3. El baby també va en mitjons tot el dia. Encara no he pensat en el tema sabates la veritat, però crec que quan li toqui caminar en ple hivern, haurem de comprar unes de ben calentetes.
    Quin gust que al final s'hagi solucionat el drama!

    ResponElimina
  4. La peke també va anar descalça molt de temps i encara ara a casa es treu les sabatilles i va descalça. Per sort a ella no li va costar gens el tema de les sabate i fins als 11 mesos que no li vam posar per anar pel carrer!!! (com que ella no va anar de 4 grapes no li va fer falta fins que es va posar dreta i va començar a caminar...)

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...