dijous, 19 d’abril del 2012

Caixa de música

Us presento la nostra caixa de música!

 
Va ser un regal de reis (tenia 10 mesos i mig) que anem ampliant a mesura que adquirim nous instruments o noves cançons.

La caixa conté:
- Xilòfon. És un èxit, des del primer dia va entendre com funcionava i el toca amb les baquetes.

- Pal d'aigua. És de plàstic i transparent amb boletes de colors i li encanta mirar com cauen, es queda embadalit i quan han baixat gira el pal per tornar a sentir el sorollet i contemplar l'espectacle. Quan creixi n'hi vull fer un d'autèntic, però ara per ara aquest li encanta. 

- Tambor. De l'Imaginarium, es pot convertir en dos timbals. Les baquetes que usem per tots els instruments són les que anàven amb el tambor, perquè són arrodonides. El que em falla és el so, que és molt de plàstic. 

- Claus. De fusta, les usem per acompanyar algunes cançons. Ell encara no li ha trobat la gràcia al tema, les pica però no li acaben d'entusiasmar. A vegades toca el xilòfon amb una de les claus.

- Caixa xina. Li agrada molt com sona i li agrada mirar-se-la i aporrejarla. També la usem per acompanyar cançons.

- Polsera de picarols. No li agrada posar-se-la, però si agafar-la i fer-la sonar, s'ho passa pipa! Les cançons que usem amb picarols són les que més triomfen!

- Maraca. També és de plàstic i amb boletes de colors, li agrada molt. És un dels primers instruments que vam comprar. Ara en tenim una altra de fusta opaca que li agrada molt també.

- Xiulet. De fusta. De moment no li fa gaire cas, no ha mostrat interès per fer-lo anar, tot i que li agrada que nosaltres el toquem i ell bufa mentres ens veu fer-ho (però no ho vol fer amb el xiulet a la boca...)

- Carraca. Li agrada tocar-la i jugar amb el ràpid-lent al fer-la girar.

- Cloc-cloc i rascador. El fa servir de tan en tan però prefereix que el fem servir nosaltres, sobretot que rasquem. Li encanta passar els dits per sobre les rugositats.

- Panderetes. La tradicional cal dur-la al "taller" per assegurar les xinxetes. L'altra és una papallona que li agrada molt saccejar.

- Fitxes de les cançons. Són unes làmines plastificades amb una imatge que il·lustra la cançó. A darrere hi ha la partitura per tal que la poguem tocar amb la guitarra, el baix, el piano o el xilòfon. Ell va associant la imatge a la cançó, i alguns cops ha anat a buscar una làmina concreta per cantar. 


I bé, això és tot! L'anirem ampliant perquè li agrada molt i quan fem una sessió musical s'energetitza.

4 comentaris:

  1. Una idea excel.lent! S'ho passen molt bé amb els instruments i és una activitat garantida durant anys. Ja t'explicaré el que fem amb el meu gran al post de la Panera de la Música, quan tingui temps d'acabar-lo... Salut i alegria, que els nens són "la bomba"! :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Perfecte, espero el teu post amb impaciència! Ara, amb tantes sessions musicals tot el dia tarareja cançons, fins i tot a la nit!! :D

      Elimina
  2. Quantes coses musicals! molt xulo!
    Mira jo no m'acabo de decidir perquè quan vull comprar un instrument l'etiqueta posa no apte per menors de 3 anys i al final no compro res per por a que es pugui fer mal o sigui perillós per a ell... i he de reconèixer que em moro de ganes de comprar aquestes coses!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs jo crec que no passa res per comprar instuments musicals, encara que estiguin marcats per nens més grans. Jo el que he fet ha estat adaptar algunes cosetes: les baquetes de la caixa xina i el xilòfon les trobava perilloses i usem les baquetes de l'imaginàrium, que són més adequades per nens. I bé, comprovar que no hi hagi zones tallants i rasposes!
      I a gaudir de la música!

      Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...