dimecres, 25 d’abril del 2012

Llet, cacau, avellanes i sucreeee....

L'altre dia vam fer crema de xocolata casolana! 
És una crema que l'hem fet varies vegades i de varies maneres diferents i sempre queda bé! Fàcil i ràpid!

El Guerau no em va poder ajudar gaire perquè encara no li hem introduït la xocolata ni els fruits secs, però va remenar l'olla i va ballar al ritme del ganivet mentre jo picava les avellanes.

La recepta és la següent:

INGREDIENTS

100 gr de xocolata (nosaltres l'hem fet servir del 72% de cacau, però podeu posar la que més us agradi)
100 gr d'avellanes torrades
100 gr de llet
50 gr de sucre morè (o blanc) (o 25 gr de fructosa)
40 gr de mantega

ELABORACIÓ

1. Pelar les avellanes i trossejar-les. A mi m'agrada trossejar-les ben finetes amb un ganivet, perquè així es nota l'avellana. Si no us agraden els trossets la passeu pel túrmix i us quedarà una pasta d'avellanes molt fina.

2. Posar els ingredients a foc suau fins que es vagi fonent tot, sense bullir.

3. Abocar el contingut en un o varis recipients de vidre esterilitzats i tancar en calent. Esperar que es refredi i solidifiqui.

4. Ja està a punt per menjar! :)

El que provaré en la pròxima remesa serà batre-ho amb una batedora manual de varilles mentre s'escalfa, perquè agafi aire i cundeixi més. Ara em surten uns 200 gr de crema de cacau. 


4 comentaris:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...