divendres, 10 d’agost del 2012

Gel de colors

Per combatre la calor, una activitat refrescant i divertida!
Ahir vam preparar gel de colors, usant aigua i colorant alimentari. En vam fer dels tres colors primaris: vermell, groc i blau. Li va encantar veure com amb unes gotes de color, al remenar, l'aigua canviava i es transformava. Passar-ho a les glaçoneres va ser un treball de precisió i ell es va limitar a mirar-s'ho. Amb nens més grans si que ho podrien passar ells a la glaçonera amb l'ajuda d'una gerreta petita. 

Avui els gels ja estaven a punt! Els hem posat en un tupper i cap a la taula de llum! 
Al principi no les tenia totes, el gel estava molt fred i li quedaven les mans tenyides! Però mica en mica li ha anat trobant la gràcia. 


Després jo he classificat unes quantes peces per colors i ell ha fet el mateix amb les que han quedat. Agafava una barra blava i la posava a la pila groga i cridava: "nononononono"! I quan la posava a la pila del mateix color deia: "araaaa"! 


El gel s'ha anat desfent i ha volgut jugar amb l'aigua que quedava. Amb nens més grans pot ser xulo barrejar gels i observar el desgel per tal que es formin els colors secundaris. Nosaltres no ho hem fet perquè crec que al Guerau no li haugés interessat el més mínim i a més volia que fos una activitat sobretot sensorial. O sigui que l'aigua s'ha barrejat de manera atzarosa tot i que es distingia perfectament el verd i el taronja.

Després d'aquesta activitat ha volgut pintar i hem escollit el verd i el taronja, com les aigües dels glaçons!






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...