diumenge, 21 de juliol del 2013

Caixes sensorials

A casa sempre hi ha una caixa sensorial a l'abast del Guerau. I què són les caixes sensorials? Doncs caixes plenes de material manipulable per tal d'explorar amb els sentits (tacte, olor, color...). Per tant, és una joguina fàcil i barata de fer, ja que podem utilitzar material que fàcilment tenim per casa, com per exemple:
- arròs  o pasta (ho podem tenyir de colors, barrejant-ho amb vinagre d'alcohol + colorant i deixant-ho assecar)
- llegums
- llavors
- sorra o pedres
- palla 
- globus
- gel
- cafè
- perles d'aigua
- farina
- material especialment fabricat per la caixa, com ara una barreja de farina i oli corporal (que queda una massa suau i manipulable) o farina i escuma d'afaitar.

Per complementar, podem posar gots, culleres, pinces, ... per tal de poder manipular l'element base de la caixa. I per complementar i donar joc hi podem afegir purpurina, fruits secs, petxines, materials que tenim per casa..
El fet d'afegir-hi olor també hi fa molt, perquè si fem un arròs lila amb olor de lavanda tenim una caixa sensorial súper relaxant! 
També podem crear espais definits, com una zona d'obres, un paisatge nevat, una selva amb animals, caixes amb molts elements d'un color concret...

Us ensenyo algunes mostres de les caixes que nosaltres hem fet! Jo vaig afegint-hi coses a mesura que passen els dies, per donar-li "vidilla". Quan ja no els hi fa cas durant uns dies, és el moment de canviar-la!

La primera que vam fer, quan era molt petit. Li encantava enfonsar-hi les mans i trobar objectes amagats!
 
Caixa sensorial d'hivern. La base era farina i maizena barrejat amb escuma d'afeitar i purpurina platejada.

Farina i oli corporal. Ideal per fer castells de sorra!
Caixa de l'arc de Sant Martí. Genial per treballar els colors!

La caixa sensorial de tardor. Amb panís.

Caixa sensorial de cafè. L'olor que fa la casa és espectacular!

A la meva pàgina del Pinterest hi ha un taulell dedicat al joc sensorial. Allà hi ha un recull de les millor caixes sensorials que vaig trobant per la xarxa!


2 comentaris:

  1. A casa sempre ens han agradat molt les caixes sensorials (nosaltres en diem "safates d'experimentació") també en tenim sempre una amb algun ingredient i plena de pots i embuts per fer mesuretes, tot i que darrerament s'estan convertint en "escenaris" d'accions diverses... M'ha encantat la teva caixa del cafè, ha de ser tan aromàtica! Em passaré per Pinterest per veure la teva sel.lecció. Bon estiu!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A nosaltres també ens agraden molt! Jo vaig alternant escenaris amb d'altres purament sensorials. La de cafè al peque li ha encantat, us la recomano!

      Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...