dimecres, 24 de juliol del 2013

Fora bolquers?

A casa estem valorant, juntament amb el Guerau, el fet de treure els bolquers.
A finals de l'estiu passat va ser ell qui ens va demanar anar sense bolquers, però aleshores tenia 18 mesos i en uns dies començava la llar d'infants, i vam valorar que no seria el moment perquè tot i que ell ho volia no el vèiem preparat. A l'hivern, aprofitant les vacances de Nadal i seguint les seves peticions, vam treure el bolquer. El balanç va ser positiu, però les fugues no van agradar al peque i ell mateix ens va demanar que li tornéssim a posar el bolquer.

I no hem tornat a treure el tema fins que aquests dies ell ha demanat d'anar "en pilotes" per casa. Li hem deixat l'orinal al menjador i li hem explicat que si vol anar despullat i sense bolquer ha de fer els pipis allà. I així ho ha fet. Però quan es cansa d'anar despullat vol tornar a posar-se el bolquer, i si li plantegem de treure'l diu que no.

O sigui que de moment anem seguint el que ell ens marca... Crec que fisiològicament està més que preparat però emocionalment li està costant desprendre's d'un objecte que ha portat des que va néixer.

Per part nostra li hem parlat amb franquesa, li hem dit que està a punt, que ara és un bon moment perquè estem tots relaxats i tenim temps, fa solet... però que nosaltres no tenim pressa, que fins que ell no ho vulgui no ho farem. I crec que ell s'ho està plantejant i va fent petites proves. 
A veure què passa! Sense pressa...


6 comentaris:

  1. Molta sort en el procés. Tant de bo pogueu respectar el seu ritme!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies! La idea és anar seguint-lo... a veure com ho vol fer ell!

      Elimina
  2. Realment costa fer-los desfer-se d'allò que han portat tant de temps... El meu ni tan sols fa l'intent de voler-se treure el bolquer. Veu que tenim l'orinal, li expliquem què és, per a que serveix, etc... però no li veu la necessitat, no vol ni asseure's. Tampoc ens diu quan fa els pipis o les caques (que són el que nosaltres més veiem...), si ha fet caca ho nega. Amb tot, és un infern anar-li a canviar el bolquer... no li agrada gens!
    Així que jo aquest estiu volia començar-li a treure el bolquer... però el veig tan verd que no sé què fer... potser ho provo i surt bé, però potser no.
    Pel que veig vosaltres hi teniu molt guanyat, falta que ell agafi la confiança d'anar sense. Espero que mica en mica ho aconseguiu!

    I un altre tema, sense res a veure amb el post, és el xumet... aquí sí que tenim guerra!! Com a mínim ara ha entès que només li deixem quan ha d'anar a dormir. Però aquesta tarda després de la migdiada (que s'ha dormit sense) ha tingut com una atac d'ansietat per no tenir el xumet a mà... quin drama! Fins que no li hem donat no s'ha calmat!

    Conclusió... costarà molt intentar treure-ho tot...

    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres, el bolquer i el xumet alhora? Jo si al meu li trec la teta li pilla algo! :) De totes maneres, crec que és important que en una cosa que els hem imposat nosaltres per la nostra comoditat, com és el bolquer, siguem molt respectuosos en seguir els seus ritmes per intentar que ho deixin... el meu de moment vol seguir portant-lo, i crec que no té pas intenció de deixar-lo durant un temps! O sigui que paciència!
      Una abraçada!

      Elimina
  3. Aix! Que difícil a vegades respectar els seus ritmes! Però encara que la societat no ho vegi així, jo estic amb tu en que cal deixar-los fer, i més quan som nosaltres que li hem imposat! Nosaltres estem en la fase que vol portar calcetes, així que de moment anem provant seguint les pautes de l'escola bressol. A veure si tenim sort!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, nosaltres ara mateix continuem amb el bolquer. Ho sap fer a l'orinal, però diu que no li vé de gust portar calçotets encara, que quan ell vulgui ja en portarà. En fi, a veure si es decideix!

      Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...