divendres, 27 de setembre del 2013

Nova adaptació

Aquest començament de curs ens està costant una miqueta. Jo he començat a treballar a jornada sencera i això pel Guerau és tota una novetat. I la veritat és que no ho porta gens bé.
Fa demandes impossibles i plora desesperat per qualsevol motiu. 
Aquests dies hem acompanyat el seu disgust i la seva ràbia i hem anat posant paraules al que li anava passant per tal que quedés al descobert el veritable motiu del plor, deixant de banda la demanda desplaçada que ens feia. I sembla que amb això cada cop té més clar el que va sentint.

Dues de les coses que ens han ajudat han estat:

- posar una mica d'ordre i anticipació als horaris del peque, creant un calendari amb velcros (on anem enganxant el que farà durant la setmana a través de fotos). Li agrada mirar-lo i poder saber qui l'anirà a buscar l'endemà a la llar d'infants, si anirem a casa els avis el cap de setmana, si anirem a comprar a la tarda...  L'any passat en teniem un de més simple que era circular però aquest any, aprofitant que se sap els dies de la semana gràcies a aquesta cançó que va descobrir un bon dia, hem decidit fer-lo lineal. I crec que li queda més clar la setmana en un simple cop d'ull. 

- la màquina de fer petons. És un cor rodonet de colors fet de fusta que cada matí jo carrego de petons. Així, si em troba a faltar, pot agafar la màquina de petons i sentir el munt de petons que li he deixat allà per ell. Els matins que no ens veiem li deixo a la seva tauleta d'esmorzar i es posa d'allò més content en veure'l. Se l'endú sempre a la guarderia.

A veure com va evolucionant tot plegat. Per mi també és dur adaptar-me a aquests nous horaris i el que pitjor porto són les nits, ja que el Guerau està molt demandant de teta i dormo poc i amb molts despertars. Ja us explicaré com ho anem portant...

4 comentaris:

  1. Molt bones idees, com sempre!
    Mica en mica us anireu adaptant a la nova rutina... Ànims!

    ResponElimina
  2. Que bonic això de la màquina dels petons, segur que al Guerau el consola molt. Nosaltres fem servir uns cors de cartró plastificat que els deixo al llit perque els acompanyi quan ja he marxat a treballar i els reconforta a ells i a mi! Ànims!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...